Životopis

Zdravko Mršić rođen je u Mostaru, gdje je stekao nižu i srednju naobrazbu. Na Sveučilištu u Zagrebu studirao je matematiku, fiziku i matematičku logiku.
Sprva je radio kao sveučilišni nastavnik. Niz godina proveo je u inozemstvu radeći kao informatički stručnjak i poslovni konzultant.

Osamdesetih godina objavio je niz radova o kršćanskoj duhovnosti te knjige “Otvorena šutnja” i “Proslava života”. Godine 1994. objavio je knjigu “Isus” a poslije knjige “1997.”, “Mala Terezija”, “Isus za treće tisućljeće”, “Evolucija bez odabira”, “Konsenzus za Hrvatsku”, kapitalnu knjigu “Globalizacija i gospodarski nacionalizam”, “Povratak domovine”, “Isusovi ljudi”, „Suočenje civilizacija“,  „Svijet bez ideje“  „Antibiblikus“ i „Podjela Zapada“.

Bio je prvi hrvatski ministar vanjskih poslova i prvi direktor Agencije za restrukturiranje i razvoj RH. Minulih godina objavio je niz članaka i razgovora o politici, geopolitici, gospodarstvu i ljudskim vrijednostima. Godine 1991. utemeljio je u Zagrebu društvo za poslovno i investicijsko savjetovanje.